Фейсбук ще информира потребителите за климатичните изменения

Фейсбук ще информира потребителите за климатичните изменения Снимка: alamy.com

Новият информационен център за климата ще функционира на принципа на работа на вече съществуващата услуга на Фейсбук „Информационен център COVID-19".

Американската компания Facebook обяви създаването на специален информационен център за климата - Climate Science Information Center, който ще предоставя на потребителите актуални и надеждни данни за климатичните промени в света. Това се посочва в прессъобщение на компанията, публикувано на нейния уебсайт.

 

Новата услуга е специално информационно пространство във Фейсбук, което съдържа фактически и статистически данни от водещи международни климатични организации като Световната метеорологична организация, Програмата на ООН за околната среда, Националното управление за океани и атмосфера на САЩ и много други.

 

Освен това, посещавайки информационния център, потребителите ще научат за практическите стъпки, които могат да предприемат в ежедневието си за борба с изменението на климата.

 

Центърът ще функционира на принципа на работа на вече съществуващата услуга на Фейсбук (Информационен център COVID-19), която предоставя на клиентите актуална информация за пандемията от коронавируса.

 

На първо време новият информационен център по въпросите на климатичните изменения ще бъде достъпен за жители на САЩ, Великобритания, Германия и Франция. Очаква се в бъдеще той да бъде пуснат и в други страни по света.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: