ООН към Безос и Кo: Време е да помогнем на гладните

ООН към Безос и Кo: Време е да помогнем на гладните Снимка: Pixabay

Милиардери като шефа на Amazon Джеф Безос би трябвало да помагат на ръководителя на Световната хранителна програма (WFP) на ООН в борбата с глада.

Нуждаем се от 4,9 млрд. долара, за да изхраним всички 30 милиона души, които ще умрат без помощта на WFP за една година - каза Дейвид Бийзли, ръководителят на WFP, в четвъртък вечерта пред Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк. - Има около 2000 милиардери с обща нетна стойност от 8 трилиона долара. Немалко са увеличили своето богатство с милиарди по време на пандемията."

Не съм против хората да правят пари - каза бившият губернатор на американския щат Южна Каролина. - Но човечеството е изправено пред най-голямата криза, която някога сме виждали през живота си."

Общото богатство на американските милиардери е нараснало с повече от 19 процента, или половин трилион долара, от избухването на пандемията в САЩ, според проучване, публикувано през юни от Института за политически изследвания (IPS). Богатството на основателя на Amazon Джеф Безос - който се смята за най-богатия човек в света - е нараснало с около 36,2 милиарда долара. Шефът на Facebook Марк Зукърбърг (плюс 30,1 млрд. долара) и шефът на Tesla Илон Мъск (плюс 14,1 млрд. долара) също станаха по-богати.

Време е тези, които имат най-много, да пристъпят напред и да помогнат на тези, които имат най-малко в това необикновено време в световната история - каза Бийзли. - Светът се нуждае от тях, сега е време да постъпят правилно."
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: