Готов е анализът на социално-икономическите мерки по време на карантината

Готов е анализът на социално-икономическите мерки по време на карантината Снимка: pixabay

На форум, организиран от „Солидарна България" и фондация „Фридрих Еберт", ще бъде представен анализ на социално-икономическите мерки по време на извънредното положение, съобщи БНР.
 
Участие ще вземат представители на министерствата на икономиката и на труда и социалната политика, синдикални и работодателски организации. Целта е анализът да подпомогне изработването на ефективни мерки за настъпващия есенно-зимен период.

Според организаторите на форума общественото внимание е насочено към ефекта от социално-икономическите мерки по време на извънредното положение, тъй като направените изводи за положителните и отрицателните последствия трябва да помогнат за конструиране на по-ефективни мерки през идващите есенни и зимни месеци, в които се очакват нови икономически затруднения в България и света.

Организаторите ще да дадат отговор на въпроси като: работниците или работодателите бяха подпомогнати, колко средства бяха използвани по ключовите правителствени мерки; спестиха ли средства управляващите с мярката 60:40; какво загубиха работещите по време на извънредното положение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: