Технологиите навлизат глобално в пазара на труда

Технологиите навлизат глобално в пазара на труда Снимка: https://pixabay.com/

Пандемията COVID-19 увеличи търсенето на гъвкаво работно място и много компании се стремят да постигнат баланс между високопроизводителни и лесни за използване технологии.

Въздействието на COVID-19 върху пазара за управление на работната сила

Мобилните приложения се внедряват бързо, тъй като намаляват разходите за допълнителната система, необходима за управление на работната сила. С функции като предупреждения в реално време, задания за планиране, проследяване на посещаемостта и много други такива, софтуерът за управление на работната сила се очаква да разшири своята популярност и допълнително да стимулира растежа на пазара през прогнозния период.

COVID-19 наруши ежедневните операции в много индустрии

Приемането на базирани на софтуер решения ще им помогне да дадат приоритет на укрепването на отдалечените технологични възможности, да оценят въздействието върху глобалната мобилност и помогнат на фирмите да управляват производителността на служителите, като разработят дистанционен режим на работа. С помощта на решения за работната сила организациите могат да формулират краткосрочни и дългосрочни планове за изграждане на сценарии, да създават планове за приемственост, да формулират права за вземане на решения в случай на преразгледани отчетности.

Основни въздействащи фактори

Нарастването на търсенето на оптимизация на работната сила и мобилните приложения за управление на работната сила са основните фактори, които се очакват в световен мащаб на пазара за управление на работната сила през прогнозния период. Освен това увеличаването на приемането на управление на работната сила, базирано на облак, за стабилизиране на отдалечената работна ситуация при нарастващата пандемия от коронавирус, също е фактор, който стимулира растежа на пазара. Необходимостта от постигане на конкурентно предимство по отношение на ангажираността на служителите и клиентите сред различни отраслови вертикали е сред някои от основните фактори, които се очаква да подсилят растежа на световния пазар в близкото бъдеще. Въпреки това недостигът на професионалисти, свързан с поддръжката на базирани на облак решения за работната сила, и опасенията, свързани с поверителността на данните, са фактори, които могат да възпрепятстват до известна степен ръста на пазара на управление на работната сила.

Нараства търсенето на оптимизация на работната сила и мобилни приложения

Големите предприятия се стремят да оптимизират своята работна сила по целия свят, използвайки ИТ услуги или съжителстващи работници в индустрия, която пряко влияе върху приходите на компанията. Това е основен фактор, който движи приемането на управление на работната сила сред различни индустрии по света. Освен това компаниите са склонни към дигитални решения, които им помагат да направят работната си сила по-продуктивна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: