Падането на биткойна до 10 000 долара „разтърси слабите инвеститори"

Падането на биткойна до 10 000 долара „разтърси слабите инвеститори" Снимка: pixabay

Техническият директор на Glassnode Рафаел Шулце-Крафт смята, че дългосрочните притежатели на криптовалутата остават спокойни, но нейният курс е на ръба на нов спад.

По време на спада на цената на биткойните от 12 000 до 10 000 долара, те са се продавали главно от потребители със „слаби нерви“, но не и от дългосрочни инвеститори, предполага Рафаел Шулце-Крафт, технически директор на аналитичния сервиз Glassnode, в профила си в Twitter.



Това се доказва от индикатора SOPR, който показва какво регистрират притежателите на монетата по време на нейната продажба - печалба или загуба.

За първи път от април стойността на този показател за кратко падна под 1 пункт, но сега е на границата. Повечето инвеститори са в неутрална позиция при сегашната цена на биткойна от $ 10 000, обяснява Шулце-Крафт.

Според него е важно стойността на SOPR да не влиза в отрицателната зона, в противен случай ще потвърди началото на низходящия тренд.
 
SOPR на биткойна падна под 1 за първи път от април. Това означава, че трансфери в биткойн са извършвали тези, които са закупили монетата на приблизително текущата цена или малко по-скъпо. Вероятно това са слабите инвеститори”, пише Шулце-Крафт.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: