Ученик в гимназия е обвинен в кибератаки и спряно онлайн обучение

Ученик в гимназия е обвинен в кибератаки и спряно онлайн обучение Снимка: pixabay.com

Признава, че е организирал осем от тях.

Полицията арестува ученик от гимназия във Флорида за предполагаеми кибератаки, които направиха платформата за дистанционно обучение на училищния квартал Маями-Дейд почти невъзможна за използване.

Ученикът, чийто име е запазено в конфиденциалност, е 16-годишен и посещава гимназия в Южен Маями. Той призна, че е атакувал платформата My School Online на училището, която е създадена за онлайн обучение, от вкъщи по време на пандемията.

От началото на новата учебна година в понеделник училищният район беше затрупан с „отказ на услуга" атаки (DDoS). Те натоварват интернет мрежата с трафик, като по този начин целят максимално да забавят връзката или да изкарат офлайн потребителите. Съобщава се, че много от учениците, които са се опитвали да влязат в My School Online, са получавали непрекъснато съобщението „моля, изчакайте“.

Инструменти и услуги за провеждане на DDoS атаки могат лесно да бъдат намерени на форумите за уеб хакери. Ученикът призна, че е „организирал“ осем от тях, заявиха от училищния район.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: