В ОАЕ създадоха туристически портал на тема COVID-19

В ОАЕ създадоха туристически портал на тема COVID-19 Снимка: https://pixabay.com

В него са събрани на едно място правилата на всички държави, свързани с коронавируса.

Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства (ОАЕ) обособи специален раздел на своя портал, в който са събрани изискванията на всички страни по света за пътуващи, във връзка с пандемията COVID-19.

 

На портала туристите могат да се запознаят с изискванията за достъп на територията на страните и за действащите в тях правила за профилактика на коронавирусната инфекция в дадена туристическа дестинация.

 

Порталът уточнява кои категории лица могат да пътуват, какви формалности трябва да бъдат спазени, какви тестове да преминат, както и какви са сроковете за карантина в дадената страна.

 

Порталът е създаден, за да осигури безопасността и здравето на жителите на емирството, които планират задгранични пътешествия. Преди да тръгнат да пътуват, те трябва да се запознаят с изискванията на страната, в която ще пребивават, да се уверят, че тя е отворена за международен туризъм и едва след това да резервират самолетен билет.

 

През август 2020 г. Федералното управление за идентификация и гражданство и Националното управление за извънредни ситуации, кризи и природни бедствия на Обединените арабски емирства освободиха резидентите на ОАЕ, които желаят да се завърнат в страната, от необходимостта да оформят документи за разрешение. Става дума за притежателите на визи от всички емирства, с изключение на Дубай.

 

Новите правила действат на международните летища в ОАЕ, с изключение на летищата в Дубай. Сега, за да се върнат в страната, жителите на шестте емирства трябва само да попълнят електронен формуляр, предоставяйки личните си данни и националния си паспорт.

 

Пътниците, влизащи в емирствата, са длъжни да преминат PCR тест за коронавирус и да получат резултатите от него не по-рано от 96 часа, преди да се качат на полета си до ОАЕ.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: