Модерно е да си наемеш плувен басейн на частно

Модерно е да си наемеш плувен басейн на частно Снимка: pixabay.com

Ново бизнес начинание на фона на пандемията.

Наемът на частен басейн е ново бизнес начинание, което, изглежда, е започнало на фона на пандемията от коронавирус. Собствениците на басейни ги отдават на частно, за да спечелят малко повече пари през лятото.

Анаис Ферандес, директор по комуникациите на френското приложение за отдаване под наем на басейни Swimmy, си спомни първия им сериозен анагажимент. На парти в Мадрид 35 души наемат частен плувен басейн на цена от 15 евро на човек. Тя отбелязва, че оттогава бизнесът процъфтява с осем пъти по-голямо търсене.

„Пристигнахме в Испания миналата година и имаше много малко басейни - каза тя. - Тази година имахме двадесет пъти повече наеми и общото търсене се умножи по четири."

Всъщност необходимостта от гмуркане в басейн е нараснала толкова много, че в Мадрид платформата останала без басейни под наем през втората седмица на юни. 

В Мадрид, Севиля и Валенсия има твърде голямо търсене, което първоначално изненадва Ферандес, но сега тя  смята, че това е отчасти поради ограниченията на плажовете.

„В този случай се намирате в къща и имате лично пространство, което липсва в общинския басейн", добави тя.

Пандемията доведе до това, че приложението Swimmy се използва за планиране на всякакви събития, казаха от компанията пред Euronews. Те включват - и не се ограничават до - семейни тържества, партита и срещи на възпитаници.

Водещи в това начинание са САЩ, Франция и Испания. Съединените щати предоставят над 11 милиона частни басейна. Според Френската федерация на басейните в страната има около 2,7 милиона частни басейна. В Испания има около 1,5 милиона частни басейна, докато Германия може да се похвали с 1 милион. Италия има около 600 000 частни басейна.



 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: