Московският Болшой театър замразява цените на билетите си

Московският Болшой театър замразява цените на билетите си Снимка: https://www.mediapool.bg

Новият театрален сезон в Болшой театър започва в неделя, 6 септември.

Държавният академичен Болшой театър в Москва няма да повишава цените на входните билети поне до края на 2021 г. Това заяви генералният директор на културната институция Владимир Урин.

Що се отнася до възможното поскъпване на билетите през 2022 г., ръководителят на театъра не смее да прави прогноза. Според него всичко ще зависи от валутния курс и икономическата ситуация.

Урин добави, че цените на билетите в Болшой театър и без това са достатъчно високи.

„Покупателната способност на зрителите по време на пандемията намаля, хората започнаха да печелят по-малко. Така че при всички случаи няма да увеличаваме цените на билетите", подчерта той.

 

Генералният директор на Болшой театър съобщи, че властите са компенсирали институцията за трите месеца, през които тя не е получавала приходи поради пандемията. В същото време правителството планира да съкрати разходите за бюджетната сфера през следващата година с 10%. В тази връзка е възможно на театъра да му се наложи  да „затегне колана" през 2021 г., каза Урин.

 

Новият театрален сезон в Болшой започва в неделя, 6 септември, с операта „Дон Карлос", билетите за която вече са разпродадени.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: