Защо смартфоните се загряват?

Защо смартфоните се загряват? Снимка: https://www.facebook.com

Руски експерт обяснява кои са най-често срещаните причини.

Съществуват няколко най-често срещащи се причини, поради които телефонът може да се загрее, сред тях дори има и опасни, но е по-добре да проверите всички варианти по метода на изключването, съветва изпълнителният директор на руската неправителствена организация „Цифрови платформи" Арсений Щелцин.

Причината за загряването на смартфона може да бъде недостатъчно качествената връзка за работа на вашите приложения. Такива приложения като месинджъри, карти, пощенски услуги, статистически приложения обикновено се нуждаят от бърз интернет. Ако няма такъв – приложението започва да изпраща голям брой заявки, което води до увеличаване на скоростта на изтощаване на батерията на приспособлението и до загряване на устройството.

 

Друга причина е прегряването на процесора. Това се случва, когато използвате активно различни модули на приспособлението - интернет, Wi-Fi, GPS и Bluetooth. „Не всички приспособления са предназначени за непрекъсната работа, дайте им почивка, може би дори трябва да изключите устройството за известно време", съветва експертът.

 

Също така до загряване на смартфона може да доведат софтуерни грешки на експериментални приложения. Кодът може да съдържа грешка, водеща до зацикляне на някои задачи, което води до прегряване на телефона. В този случай може да помогне изключването на приложението.

 

Прегряване на батерията на устройството е възможно и в случай на използване на неоригинално зарядно устройство или на неизправност на батерията.

 

Понякога се случва смартфонът да се загрее поради попадането на вода в него. „Ако имате съмнение, че причината е такава, по-добре е да дадете смартфона си за ремонт в специализиран сервиз. Другите изброени причини за прегряването са временен и естествен процес в работата на устройството", обобщава Щелцин.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: