Чешките туристи у нас - без PCR тест и карантина

Чешките туристи у нас - без PCR тест и карантина Снимка: Pixabay

От 1 септември чешките туристи ще пътуват до България без PCR тест и карантина, съобщиха от Министерството на туризма.

„Чехия е важен партньор за развитието на сектора у нас и това решение е отличен напредък", заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. България е предпочитана туристическа дестинация за семейна почивка от чешките туристи, като през 2019 г. общият брой на туристическите посещения от Чехия е повече от 189 000, информира още министърът.

„Ние следим отблизо ситуацията в България и може да потвърдим, че от наша гледна точка тя се подобрява и затова страната е в листата на сигурните и безопасни дестинации, която ще бъде публикувана утре“, обясни министър Войтех, министър на здравеопазването в Чехия. Той коментира още, че страната е сред любимите дестинации за пътуване на чешките граждани и от 1 септември те ще могат да я посещават без препятствия.

Вицепремиер Николова посочва също така, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настаняване и места за хранене и развлечения, за да гарантираме безопасността на туристите по време на тяхната ваканция и почивка в страната ни. Тя бе категорична, че безкомпромисният контрол ще продължава и занапред, за да се осигури сигурността на всички гости.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: