Илон Мъск създава кибер прасета

Илон Мъск създава кибер прасета Снимка: https://pixabay.com/

Мъск беше домакин на демонстрацията на живо, за да покаже как мозъчните импланти на Neuralink могат да бъдат добавени хирургично към жив обект, без това да навреди на здравето му.

„Те са здрави и щастливи и не се различават от нормалните прасета“, каза той.

Илон Мъск показа последните си усилия да ви позволи да управлявате компютър чрез мозъка си, като показа прасе с импланти.

Прасето беше част от демонстрация в петък (28 август) на компанията Neuralink. Свинята, на име Гертруда, се разхождаше щастливо и дори се хранеше, докато в муцуната й имаше имплант.

Самият имплант съдържа стотици малки нишки, всяка по-малка от човешки косъм, действащи като електроди, които могат да разпознават мозъчните сигнали. В случая на Гертруда, Neuralink използва импланта за отчитане на нервната активност на прасето, тъй като животното извършва определени действия, като душене, хранене и ходене. Мъск сподели, че мплантът й е от два месеца.

Показано е и друго прасе на име Дороти. Преди това свинята имаше имплант, но Neuralink го отстрани, за да покаже, че животното е добре, въпреки операцията. „Това, което илюстрира Дороти, е, че можете да поставите Neuralink, да го премахнете и да бъдете здрави, щастливи и неразличими от нормалното прасе“, каза Мъск.

Мъск представи демонстрацията, за да покаже как имплантите могат да бъдат добавени хирургично към живи субекти, без това да навреди на здравето им. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: