Стресирани работещи от дистанция наемат хотелски стаи

Стресирани работещи от дистанция наемат хотелски стаи Снимка: pixabay.com

Новата тенденция подпомага и хотелския бизнес.

В опит да възстановят загубите си от април насам поради пандемията, хотели в САЩ предлагат нов пакет от услуги, насочени към стресираните и уморени работещи от вкъщи граждани. 

Списъкът от хотели, които предлагат „работа от хотелска стая", бързо нараства. В него са се включили хотелски вериги като Thompson Nashville, Sacramento’s Kimpton Sawyer Hotel,  James New York–NoMad и още десетина.

Цените са с огромна отстъпка и има и допълнително облаги, за да могат да привлекат онези хора, които са уморени от дългите месеци борба за пространство и тишина, собствена баня и тоалетна в домовете си. От страна на хотелския бизнес ежедневните гости на хотела по това перо могат да генерират достатъчно приходи, а изискванията им към персонала и хотела са минимални. Според думите на хотелския консултант Bjorn Hanson, много собственици на хотели вярват, че това е добра дългосрочна инициатива, която ще прерасне в лоялност с времето. 

В Ritz-Carlton в Денвър се предлага пакет Your Space (твоето място), който включва засилена Wi-Fi връзка, паркиране на автомобилите на гостите, бизнес услуги и кредит от $20 за вечеря в стаята. (Цените започват от $159.) Гостите разполагат с тиха стая в рамките на осемчасов работен ден от 9 до 17 часа.

В Чикаго хотел Radisson Blu Aqua предлага пакет Blu Workspace (работно място в Blu) от понеделник до четвъртък, като резервациите са възможни до 29 декември 2020 г. Гостите на хотела плащат за стая между 8 и 17 часа на цени от $99. Офертата на хотел Kimpton Hotel Allegro, наречена Business without Baggage (бизнес без багаж), включва монитор за компютър с връзки за лаптоп, а бонусите са кутия за обяд със сандвич и вода, хотелски бележник, чаша-термос за кафе и дезинфектант за ръце. Цените започват от $89 на ден.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: