Правителството ще подпомогне финансово деца с изявени дарби

Правителството ще подпомогне финансово деца с изявени дарби Снимка: https://www.pikist.com

85 860 лв. ще отпусне Министерският съвет по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища.

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери от централния бюджет за изплащане на стипендии на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2020 г., съобщиха от пресслужбата на Министерство на образованието и науката.

 

С проект на постановление се предлага да бъдат осигурени средства за изплащане на стипендии на ученици от училищата по културата и изкуствата към Министерството на културата и на стипендии на учениците от общинските училища, които са придобили това право през периода април - юли включително на 2020 г.

 

Средствата са в размер на 85 860 лева, като 84 240 лева са предназначени за изплащане на стипендии на учениците от училищата по изкуствата и по културата към Министерството на културата. Останалите 1620 лева са предназначени за изплащане на стипендия на двама ученици от общински училища.

 

Необходимите средства за изплащане на стипендиите са в рамките на разчетените за тази дейност в централния бюджет средства за 2020 г.

 

Целта на предложения проект на постановление е осигуряването на средства за осъществяване на финансово подпомагане на децата с изявени дарби, за разширяване на възможностите им за изява и поощряване на развитието на техните творчески заложби.

 

 

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: