Влакът Eurostar от Амстердам до Лондон най-после тръгва през октомври

Влакът Eurostar от Амстердам до Лондон най-после тръгва през октомври Снимка: Pixabay

След много отлагания поради различни причини, включително свързани с пандемията от коронавирус, влакът Eurostar от Амстердам и Ротердам до Лондон ще бъде пуснат в движение на 26 октомври тази година.

От доста време се чака този директен влак, който ще свърже Нидерландия с Великобритания. Обявените цени за еднопосочен билет ще започват от 46 евро, а времето за пътуване ше е малко над четири часа с начална точка Амстердам. От Ротердам пък ще може да се стигне до Лондон само за три часа и половина.

От 1 септември 2020 г. билетите ще бъдат пуснати в продажба на уебсайта на Eurostar. Ще може да се резервират до шест месеца предварително, като за ранни резервации се предвиждат отстъпки.

С несигурната ситуация около пандемията, влаковата компания ще позволи безплатно да се сменят билети до 14 дни преди датата на пътуването. Тази гъвкава политика ще важи до 31 декември 2020 г. за всички билети, закупени дотогава. Носенето на маски във влака ще бъде задължително.

Нидерландия, Франция, Белгия и Обединеното кралство подписаха споразумение, което оптимизира паспортния контрол. Затова от пътниците ще се изисква да показват лична карта само в началото на пътуването.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: