Невиждан наплив при нотариусите в Канада заради пандемията

Невиждан наплив при нотариусите в Канада заради пандемията Снимка: Pixabay

Лятото никога не е било толкова натоварено за нотариусите както тази година, сочат данните в Канада.

Големият брой смъртни случаи, дължащи се на COVID-19, и нарастващото безпокойство относно развитието на пандемията са довели до невероятно голям брой промени в завещанията, нарастване на разводите по време на карантината и вземането на решения за покупки на имоти.

„Графикът ми е препълнен до октомври", казва Даниел Босолей, нотариус в Сен Бруно де Монтарвил. Нейната колежка Сюзан Хотте, която практикува от 1987 г., разказва, че е преживяла различни предизвикателства през дългата си практика, но сегашната ситуация е „невиждана", и добавя, че в кантората й продължават да търсят и наемат персонал, за да се справят.

Професионалната асоциация на нотариусите на Квебек отбелязва увеличение на оборота с 30 до 50% в зависимост от региона и индустрията. Промените в завещанията са се увеличили с 45%, а всяко второ от тях се отнася до COVID-19. Увеличението на разделите и разводите на места е достигнало до 50%. Значителен брой от покупките на недвижими имоти, които обикновено се извършват през пролетта, са били отложени за юли и август, което обяснява увеличаването и на тези сделки през този период от годината.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: