Walmart може да нанесе голям удар на Amazon с нова абонаментна услуга

Walmart може да нанесе голям удар на Amazon с нова абонаментна услуга

Едно от нещата, които най-големият търговец на дребно не продава, е абонамент, който да бъде съперник на Amazon Prime.


 

Това обаче може скоро да се промени с въвеждането на абонаментен план от Walmart, който да нанесе нов удар на Amazon. Това се очаква да вдигне нивото на инвестиция в акциите на Walmart, каза Симеон Гутман, анализатор към Morgan Stanley.


 

„Смятам, че интересната страна на Walmart за нас е потенциалът за Walmart+“ - сподели Гутман пред Yahoo Finance. - Причината това да е интригуващо е, че не мисля, че структурата на маржа на Walmart ще бъде предефинирана в скоро време. Следователно следващият катализатор може да е нещо, което до някаква степен да промени нещата, като членска програма, която да ги постави начело с гиганта за електронна търговия. Мислим, че това ще промени много за тях и очакваме да се случи по някое време към края на годината.“


 

Няколко доклада за абонаментен план на Walmart излязоха наяве през юли.


 

Експерти докладваха, че Walmart+ ще включва намаления на гориво, доставки в същия ден, в който е поръчана пратката, без доплащане, както и други облаги. Цената се очаква да бъде $98 на година.


 

Абонаментна услуга ще предостави на Walmart нов постоянен поток от доходи. Той може да бъде използван за намаляване на цените на стоките, което на свой ред да увеличи продажбите. 


 

Според Гутман услугата ще поддържа по-високи маржове на печалба на Walmart с времето, както и по-висока цена на акциите.


 

„От края на миналата година тестваме членство на базата на абонамент, което да включва доставки. Тази услуга за потребителите беше ограничена до доставки на хранителни стоки и консумативи. С тестването доказахме на себе си, че можем да вземем и да доставим широк набор от категории, не само храна и консумативи. Смятаме, че разнообразието и способността ни да доставяме бързо на национално ниво, комбинирано с още няколко облаги за потребителите, ще бъде убедително предложение. И така ние се насочваме към стартирането на услугата. Ще споделим повече за това, когато е удачно“, каза изпълнителният директор Дъг МакМилиън.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: