Бил Гейтс определи сроковете за приключване на пандемията от коронавируса

Бил Гейтс определи сроковете за приключване на пандемията от коронавируса Снимка: https://bg.m.wikipedia.org

Основателят на Microsoft и милиардер Бил Гейтс смята, че в редица страни пандемията от коронавируса ще приключи към края на 2021 г. Предприемачът оповести срока в интервю за изданието Wired.

 

Според Гейтс пандемията вече е причинила икономически щети за трилиони долари, но не можем да не отбележим потока от инвестиции, насочени към създаването на ваксина. Милиардерът смята, че развитите страни ще успеят да победят COVID-19 до края на 2021 г., а в останалите пандемията ще бъде прекратена до края на 2022 г.  Основателят на Microsoft предполага, че пандемията сериозно е върнала човечеството назад: „Ще минат години, преди да се върнем там, където бяхме в началото на 2020 г."

 

„Обзалагам се, че ще има две ваксини в световен мащаб", заяви Гейтс, добавяйки, че създаването на ваксина върви с пълен ход в Китай и Русия.

 

Оценявайки действията на американското правителство срещу разпространението на вируса, Гейтс отбеляза, че ограниченията в придвижването на гражданите са били приети твърде късно. Също така той смята, че голяма част от тестовете за наличието на болестта, които се провеждат в САЩ, са „напълно безполезни". Гейтс упрекна здравните власти, че тестовете се извършват твърде дълго, а достъп до диагностика на заболяването имат ограничен брой граждани.

 

В заключение Бил Гейтс заяви, че пандемията е ограничила свободата му на придвижване, тъй като преди това е пътувал много. Гейтс обаче вижда в глобалната катастрофа и полза, която се заключава в това, че е започнал да прекарва повече време с децата си.

 

 

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: