Ученик от САЩ създаде приложение, което автоматично записва разговорите с полицията

Ученик от САЩ  създаде приложение, което автоматично записва разговорите с полицията Снимка: pixabay

17-годишен ученик в Ню Джърси е разработил приложение за Android, което записва разговорите на потребителите с полицията. В случай на арест уведомленията за това ще бъдат изпратени на приятелите му, а разговорът автоматично ще бъде публикуван в социалните мрежи.

Създателят на приложението PulledOver, Aдитя Агравал, разказа за Business Insider, че е започнал работа по него преди година. По-късно обаче той вече има лична мотивация - приятел на Агравал е задържан от полицията. Оказало се, че властите нямат причина да го задържат, но той няма доказателства под формата на записан разговор.

Засега PulledOver е достъпен само в Google Play. Не е необходимо да създавате акаунт, за да започнете да използвате приложението. Потребителят трябва само да добави  контакти - в случай на арест ще им бъде изпратено видео от разговора с полицията и уведомление.

Ако потребителят бъде спрян от полицията, той трябва да стартира приложението и то автоматично ще започне да записва видео. Ако след половин час потребителят не натисне бутона „Аз съм в безопасност“, тогава видеото с диалога и геолокацията ще бъде изпратено до аварийните контакти. По желание видеоклипът с разговора и задържането може да бъде автоматично публикуван в някоя от социалните мрежи.

    „Постоянно гледах в новините арести, но не им обръщах внимание. Но когато това се случи с някой от вашите близки приятели и той разказва подробно за това, се появява желание да направите нещо по въпроса. Технологиите могат да ни помогнат в това", разказва създателят на приложението PulledOver Aдитя Агравал

Видеото може да бъде споделяно и с други потребители. Aгравал отбелязва, че не става дума само за „негативни" видеоклипове, той е уверен, че по този начин е възможно да се отбелязват полицаите, които си вършат добре работата. „Ако споделяте разговори с добри полицаи,  надявам се, че това ще вдъхнови и другите да станат по-добри“, отбелязва той.

Понастоящем приложението е достъпно само за смартфони с Android в магазина на Google Play. Той ще бъде наличен и в AppStore до края на годината. Приложението ще бъде безплатно, в него няма да се показват реклами.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: