Маска за смет: хора по цял свят се костюмират, за да изхвърлят боклука

Маска за смет: хора по цял свят се костюмират, за да изхвърлят боклука Снимка: pixabay.com

Досадните домашни задължения станаха повод за забавление и разнообразяване на ежедневието по време на изолацията
Фейсбук групата „Разходка до кофите за боклук по време на изолация“, започнала като шега между приятели, вече има половин милион последователи. Те усилено споделят снимки и видеа как изхвърлят боклука си, облечени във всевъзможни забавни костюми.


Данийл Аскю от Хърви Бей, Австралия, създава групата във Фейсбук преди две седмици. Решението идва, след като нейна приятелка се шегува, че изхвърлянето на боклука е едно от най-вълнуващите ѝ преживявания в момента, защото е причина да излезе извън къщата.
Данийл предизвиква приятелката си да облече костюм за целта. Те двете са първите, които излизат маскирани навън, а след това Аскю създава и група във Фейсбук, за да позабавлява своите приятели.

Групата бързо се разпространява извън пределите на Австралия, като стига дори до Съединените щати. Така нещо, започнало като вътрешна шега, се превръща в източник на радост за хора по целия свят, докато сме затворени в домовете си.

Далеч от Австралия, Сара Джейн Хърн от Дербишир, Англия, се оказва приклещена в собствения си дом в продължение на повече от четири седмици. И макар да е на хиляди километри разстояние, тя споделя: „Толкова бях впечатлена от всички идейни костюми, а секцията с коментари беше най-страхотната част. Хората са много добронамерени, а шегите са абсолютно намясто.“

В деня, след като Хърн се присъединява към групата, й доставят бански костюм, поръчан за ваканция, която вече е отменена заради епидемията. 
„Този бански костюм ме караше да се чувствам страхотно и просто трябваше да го разходя поне веднъж. В противен случай щеше да си стои в гардероба ми поне до следващата пролет“, споделя тя в коментар с видео, в което изхвърля боклука си по бански. 

„Беше прекрасно да видя огромната любов, с която ми отвърнаха останалите. Всеки коментар беше пълен с обич и подкрепа. Почувствах се много щастлива, че съм накарала тези хора да се усмихнат. Това зареди душата ми и ме избави от скуката. Беше страхотно да се свържа с толкова много хора във време, когато се чувствам толкова самотна и откъсната от света."

Деми Мъч от Туулумба, Австралия, която е изолирана вече трета седмица, първоначално заснема видео, облечена като Волдемор, за малка приятелска група. „Това беше начин да им изпратя малко радост“, казва Деми. Мъч разбира за Фейсбук групата от местните новини и също решава да сподели видеото в нея.

„Това е място, на което да отидеш и да забравиш за всичко, свързано с вируса, което постоянно се върти в новините", споделя тя пред CNN. „Така че възможността да погледнеш всички тези забавни и идейни клипчета и снимки на хора, изхвърлящи боклука си, е най-доброто нещо, което мога да направя за целия ден.“

Групата е отворена за потребители от цял свят. Така че, ако ви е доскучало седенето вкъщи, може да разгледате забавните публикации в „Разходка до кофите за боклук по време на изолация“. Дори самите вие може да заснемете и споделите видео как отивате до кофите за боклук в забавен костюм.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: