Нова книга се фокусира върху интригите в британското кралско семейство

Нова книга се фокусира върху интригите в британското кралско семейство Снимка: Pixabay

Нова книга прави скандални разкрития за отношенията в кралската фамилия.

Авторите Омид Скоби и Каролин Дюран предоставят, по думите им, „интимно подробна и персонализирана версия” на събитията, довели до драматичния разрив между двамата британски принцове Уилям и Хари, и твърдят, че цялата информация в тяхната книга „има поне два източника“. Двамата са журналисти и са били част от „кралския печатен корпус“, подготвящ репортажите около кралските особи.

Книгата, озаглавена „Намерили свободата”, представя доста неловки моменти и неудобни ситуации, които според авторите нагнетявали напрежение и предизвикали огорчението на Меган Маркъл, която се чувствала зле приета.

Скоби и Дюран твърдят например, че отношението към нея от някои служители на двореца било „сексистко и пълно с предразсъдъци“. Те описват как високопоставен служител в двореца е бил чут да казва по адрес на Меган: „Има нещо в нея, което ме кара да не й се доверявам.“ Освен това в редица коментари и таблоидни истории тя била описвана като „амбициозна цветна жена” и й били слагани етикети „взискателна и агресивна“.
 

Според авторите Меган и принц Хари били разстроени, когато кралицата не сложила снимка на тях двамата и малкия Арчи на бюрото си при останалите семейни портрети, когато заснела коледната си реч миналата година.

Също така според двамата автори Кейт Мидълтън и Меган Маркъл никога не се сприятелили. Меган очаквала Кейт да й протегне ръка и да я подкрепи, когато станала член на кралското семейство, но това не се случило. Между двете двойки, посочват те, нямаше нищо общо „освен факта, че живееха в двореца Кенсингтън“.

Принц Хари и Меган отказват да дадат интервю по повод излизането от печат на книгата и твърдят, че нямат отношение към написването й. Твърде пристрастното и благосклонно отношение на авторите към тях обаче подхранва съмнения у някои коментатори, че това не е така.
 

На свой ред принц Уилям и Кейт Мидълтън отрекоха в твърденията да има нещо вярно. Нещо повече, близки до херцозите на Кеймбридж защитиха Кейт и Уилям, настоявайки, че те са направили всичко възможно Меган Маркъл да се чувства като у дома си в кралския двор. Според тях принц Уилям  и съпругата му са поканили в имението си в Анмер Хол Меган и Хари и отношението към тях било много топло и приветливо, а Кейт лично е готвила за тях любимата им веганска храна.

Написаното в книгата, според тях, накарало Уилям да се почувства „разочарован“ и „малко тъжен” от интерпретацията на събитията.
 

Същевременно пред The Mail бивш служител на двореца заяви преди няколко дни: „Това беше много трудна работна среда. Беше много напрегнато и изключително стресиращо ... Меган и Хари винаги виждаха негативното във всичко, никога нищо не беше достатъчно добро. Вината никога не беше тяхна, а винаги на някой друг. Те са професионални жертви."

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: